lördag 30 mars 2013

Exoftalmus
































Bonus
http://chickswithstevebuscemeyes.tumblr.com

Påskmysteriet 2013: Vad har Mr Blob i mungipan?


En grej vi i Akvariefiskföreningen gärna återkommer till är vad Mr Blob har i mungipan. Därför tänkte vi, i ett festligt quiz-format, dela med oss av de mest återkommande teorierna. 






















1. Tungätarlusen (Cymothoa exigua)

En vidrig jävel som egentligen förtjänar ett eget inlägg.





















X. Udon-nudel

Precis som Akvariefiskföreningen så är Mr Blob barnsligt förtjust i Udon-nudlar. 
Här är ett recept vi kanske provar.


















2. Sloth från The Goonies



Skriv rätt svar i kommentarsfältet och hoppas på en tjusig keps.


fredag 29 mars 2013

Sjölejonungar på rehab


















Under mystiska omständigheter har tusentals sockersöta sjölejonungar spolats upp på land i Californien. De utsvultna och tilltufsade djuren får nu gå på rehab på The Marine Mammal Center.

http://www.wired.com/wiredscience/2013/03/sea-lion-pups-norcal/


















En fristående utredningsgrupp har tillsats för att ta reda på vad som kan ha hänt. Akvariefiskföreningen stöder såklart båda projekten.
http://www.nmfs.noaa.gov/pr/health/mmume/casealion2013.htm

Glad Påsk önskar Akvariefiskföreningen

















Det är inte bara är fåglar som lägger ägg.

onsdag 27 mars 2013

Whats up guys!?


Something fishy..

Akvariefiskföreningen tar en titt på Genusfotografen

























Ett fenomen som tycks prägla fiskbilder på internet är den genomgående sexistiska karaktären. Detta har förstås upprört många och inte minst Genusfotografen som ställt samman en serie teckningar med länkar till inspirationsfotot.

http://www.genusfotografen.se/?p=2992

Bok med spännande titel



























Vi vill uppmärksamma Doreen Baiganas debutroman som egentligen inte handlar så himla mycket om fiskar men väl om tre systrars brokiga uppväxt i ett Uganda plågat av Idi Amins diktatur.

lördag 23 mars 2013

Känner du igen mig?


























Man kan klä ut sig. Även om det inte är halloween. Och i fisk-kostym är man ju alltid uppklädd.  Mr Blob har kikat på lite kostymalternativ.


Marulf?

















I dom lugnaste vattnen etc.

Nr 2


Balls!


























Kommentarer överflödiga.

Fisk's Blog

Robert Fisk är en skön kille som vi vill slå ett extra slag för.
Han bloggar om lite allvarligare saker.

http://www.goodreads.com/author/show/29437.Robert_Fisk/blog

Mr. Cheng et al


















Vi gillar idéen med portabla akvarier, att klä sig i dem är ännu högre upp på listan. Nu har vi sett fyra kinesiska män i en bil med följande outfit.

Ger man dem lillfingret..


Schundleria Brevipinguis, en liten fisk med stort ego.














- Sorry Trimmatom Nanus. Nu är det jag som är världens minsta fisk. 
Det är lätt att bli lite mallig när man är bäst på något. Den bastanta spädbarnfisken är inget undantag.








måndag 18 mars 2013

Vi slänger in Costeau



Drömläge

Frågan dyker ofta upp: Vilket akvarie skulle du köpa om du vann en miljon? Akvariefiskförerningen har tagit en titt på de vanligaste drömakvarierna.





















1. Först ut är den älskade och hatade akvariesängen. Charmen är ändå uppenbar, man får sig ett uppvaknande likt Jaques Mayol i filmen det sora blå. Baksidan med just denna modell är den uppenbart 40-talist inspirerade mahogny-mässing-kombon. Det gör att många i akvariefiskföreningen ställer sig tveksamma. Frågan är bara hur fuktigt det blivit i byxorna om den kom i borstad bauhausbetong signerad Walter Gropius.






















2. Habitrailakvariet. Vi är många som vurmar för hamstrar och har fantiserat om avancerade habitrailbyggen. Dessa fantasier fick ett uppsving när vi läste Douglas Couplands Microslavar men vi var besvikna, varför går det inte att göra med våra fiskar. Nu är det plötsligt fullt möjligt att bygga sig akvariesystem och akvariefiskföreningen är inte sena att haka på den trenden.



























3. Jobbakvariet även kallat qubicleakvariet är något som blivit allt vanligare både på våra arbetsplatser och i våra fantasier. Tänk att du spenderar åtta timmar varje dag med att stirra in i en filtklädd jävla skärmvägg. Då förstår man direkt värdet av fisk, glas och vatten. Akvariefiskföreningen tror att man skulle se en markant ökning av livskvalitet och sänkning i produktion, det kommer i slutändan leda till minskad depressionsmedicinering och därför mindre nedspolade antidepressiva mediciner och våra fiskar kommer sålunda få tillbaka sexlusten. Drömläge för alla fiskälskare.


























4. Toalettakvariet med SvampBob i. En vacker skapelse som kommer göra varje tarmtömning till en helt ny upplevelse. Att mata fisken får en ny innebörd. Plötsligt är det ok att sitta bakochfram på dass, att göra tvåan blir ettan osv, amerikanska Jockens dröm.

söndag 17 mars 2013

Gissa fisken


Akvariefiskföreningen nappar på nors



















Norsen eller Osmerus eperlanus L, även kallad den svenska sardinen, Värmlands landskapsfisk och utskälld gurkluktare. Den har hyllats med en Norsival i Mariestad redan -83. Den har ätits som delikatess i Östeuropa i århundraden, den har friterats på kontinenten och fiskats i Stockholms ström sedan urminnes tider. 

Nu har den nyligen upptäckts av akvariefiskföreningen som århundradets bakisfisk. Med en näve frityrsmet, en kanna olja och en gammal tidning kan man få sig en riktig dumstrut fylld med nors. Altenativt finrumsreceptet på bilden. 

Som ett ordvitsande födelsedagsbarn en gång sa, NOrs can do!